personalia

Tom Würdinger

Hersenonderzoeker Tom Würdinger (36) heeft de Galenus Researchprijs 2014 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een jonge geneesmiddelenonderzoeker. Würdinger werkt zowel voor het VUmc als de Harvard Medical School en wordt bekroond voor zijn baanbrekende onderzoek naar hersentumoren. Hij ontwikkelde onder meer nieuwe geneesmiddelen tegen hooggradig glioom, een agressieve hersentumor. Momenteel houdt hij zich bezig metde ontwikkeling van bloedtests die voor iedere patiënt de beste behandeling van een tumor bepalen.

undefined

Lisanne Muis en Niels van de Voort

Basisschoolleerkracht Lisanne Muis (22) en leraar Niels van de Voort (29) zijn gisteravond onderscheiden met de OnderwijsTalentPrijs 2014. De twee werden geselecteerd uit een groep van 27 kanshebbers, die als beste afstudeerders van afgelopen jaar waren voorgedragen door hun opleidingen. Muis ontwierp voor haar afstuderen een app waarmee leerlingen feedback kunnen geven aan hun leerkracht. Van de Voort maakte een ganzenbordspel waarmee leerlingen in de hoogste klassen van het vwo spelenderwijs kunnen leren over lastige thema's bij het vak biologie. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt en is bedoeld om jong talent voor de klas te stimuleren het onderwijs te verbeteren en vernieuwen.

undefined

John Kastelein

Klinisch en genetisch wetenschapper John Kastelein heeft maandagavond de Huibregtsenprijs gekregen voor de eerste geregistreerde gentherapie ter wereld. Kastelein is onderzoeker bij het AMC in Amsterdam, waar hij werkt aan het opsporen van ernstige erfelijke stofwisselingsstoornissen en de behandeling daarvan met gentherapie. De Huibregtsenprijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en wordt sinds 2005 jaarlijks toegekend aan een onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is en overtuigend zicht biedt op een maatschappelijke toepassing.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden