personalia

Pauline Meurs

De prijs voor kwakzalver van het jaar gaat naar Pauline Meurs, voorzitter van ZonMw, dat gezondheidsonderzoek financiert. Zij krijgt de Meester Kackadorisprijs 2014 van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Meurs is ook hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Reden voor de prijs is onder meer een rapport van ZonMw waaraan "uitsluitend is meegewerkt door een aantal notoire pro-alternatief denkende figuren, terwijl ook een paranormaal genezeres bijdroeg". ZonMw liet in een reactie weten dat Meurs de prijs niet in ontvangst neemt "omdat bij de vereniging een open discussie volledig ontbreekt."

undefined

Geraldine Mock

De eerste vrouw die solo rond de wereld vloog, is overleden. De Amerikaanse Geraldine 'Jerrie' Mock, die ook wel 'de vliegende huisvrouw' werd genoemd, is 88 jaar geworden. Ze stierf dinsdag in haar huis in de staat Florida. Mock was 38 jaar toen ze in 1964 begon aan de wereldreis. Ze steeg op vanuit Columbus (in Ohio) in een eenmotorig Cessna-vliegtuig, genaamd 'Spirit of Columbus'. Na 29 dagen had de 1,50 meter kleine moeder een afstand van ruim 37.000 kilometer afgelegd.

undefined

Henk Brons

Minister Plasterk van koninkrijksrelaties heeft Henk Brons (57) benoemd als vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Op dit moment is Brons directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst. Hij volgt Gerard van der Wulp op, die begin volgend jaar met pensioen gaat.

undefined

Jan Zindel

Oud-journalist Jan Zindel is woensdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was vroeger politiek verslaggever voor radioprogramma's van de NCRV, waaronder 'Hier en nu'. Zindel presenteerde wekelijks de rubriek 'Politiek bekeken'. Daarnaast was hij verslaggever koninklijk huis voor de publieke omroep. Zo deed hij in 1980 het radioverslag van de troonswisseling vanuit De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden