personalia

Herman van Rompuy

Europees president Herman van Rompuy heeft gisteren in Aken de Internationale Karelsprijs in ontvangst genomen. De Belg (1947) krijgt de prijs voor zijn bijdragen aan de Europese eenwording. In zijn toespraak zei hij dat bij veel Europeanen een gevoel van machteloosheid heerst. "In reactie op dat gevoel roepen sommigen om meer Europa, anderen om minder."

Ton Koopman

De Royal Academy of Music in Londen heeft Ton Koopman verkozen tot winnaar van The Bach Prize 2014. Deze prestigieuze prijs krijgen mensen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt waar het uitvoering en begrip van Bachs werk betreft. Koopman (1944) wordt geroemd om zijn "remarkable work promoting Bach's music in the last thirty or so years".

Donald Nolet

Donald Nolet (1975) heeft de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut én De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, gewonnen voor zijn boek 'Versleuteld'. Hij kreeg de prijzen gisteravond uitgereikt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Maarten Feteris

Maarten Feteris wordt de nieuwe president van de Hoge Raad. Feteris (54) is sinds 2008 als raadsheer verbonden aan de Hoge Raad en is vorig jaar benoemd tot vicepresident. Hij volgt Geert Corstens op die op 1 november afscheid neemt.

Bas Eenhoorn

Waarnemend burgemeester van Vlaardingen Bas Eenhoorn (1946) is benoemd tot nationaal commissaris digitale overheid. Hij gaat een programma opstellen voor een toekomstbestendige, betere digitale dienstverlening van de overheid aan burgers en bedrijven.

Guido van Woerkom

ANWB-directeur Guido van Woerkom (1955) wordt de nieuwe Nationale Ombudsman. Hij volgt Alex Brenninkmeijer op, die naar de Europese Rekenkamer vertrok.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden