personalia

Michiel Pijl

De gemeente Drechterland krijgt Michiel Pijl als burgemeester. De benoeming gaat in op 23 maart. Pijl (36 jaar) is lid van het CDA. Hij is sinds 2010 wethouder in Hoorn, en was van 2004 tot 2010 raadslid in Hoorn. Michiel Pijl volgt Rob van der Riet (CDA) op die op 1 maart met pensioen gaat.

Woutertje Pieterse Prijs

De helft van de genomineerde boeken voor de Woutertje Pieterse Prijs (jeugdliteratuur) bestaat dit jaar uit non-fictie. De zes kanshebbers zijn 'Tijs en de eenhoorn' van Imme Dros en Harrie Geelen; 'Een aap op de wc' van Joukje Akveld en Martijn van der Linden; 'De hemel' van Bart Moeyaert en Gerda Dendooven; 'Rond vierkant vierkant rond' van Ted van Lieshout; 'Bosch' van Thé Tjong-Khing; en 'Stem op de okapi' van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden.

Ed Nijpels

Oud-minister Ed Nijpels gaat een speciale commissie leiden die een advies moet uitbrengen over de toekomst van de veehouderij. Het gaat daarbij om het verbeteren van de economische perspectieven, verdere verduurzaming en versterking van het maatschappelijk draagvlak. De verwachting is dat de commissie rond de zomer haar voorstellen voor concrete acties en maatregelen kan opleveren. Het kabinet zet in op een verdere versnelling van de verduurzaming van de veehouderij. Naast Nijpels bestaat de commissie uit Joszi Smeets, Martin Scholten, Felix Rottenberg, Ruud Huirne en Hans Hoogeveen.

Maarten van der Weijden

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden gaat voor de marathonweken van de KWF Kankerbestrijding in de nacht van 8 op 9 april in Eindhoven een klassieke marathon (42,195 km) zwemmen. Bij Van der Weijden werd vijftien jaar geleden acute leukemie geconstateerd. Hij onderging succesvol een stamceltransplantatie en won in 2008 op de Olympische Spelen goud op de 10 kilometer.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden