personalia

Louise Fresco

Hoogleraar Louise Fresco is gastconservator van het Leidse Museum Boerhaave voor de tentoonstelling Foodtopia over innovaties die de wereldvoedselproblematiek zouden moeten oplossen. De voorzitter van de raad van bestuur van de Wageningen Universiteit selecteerde tien spraakmakende voedselinnovaties, waaronder margarine, de kweekburger en een camera die de versheid van vis kan vaststellen. Bij de expositie, die op 5 februari opengaat, hoort ondermeer een lesprogramma voor de middelbare school.

undefined

Kieft en Michel van Egmond

Journalist Michel van Egmond is voor de tweede opeenvolgende keer winnaar geworden van de NS Publieksprijs. Zijn boek 'Kieft', over het leven en de verslaving van ex-profvoetballer Wim Kieft, kreeg meer dan een kwart van de ruim 88.400 door lezers uitgebrachtte stemmen. Vorig jaar won hij met 'Gijp' over ex-voetballer René van der Gijp. Hij verlengt met zijn winst zijn eersteklas treinabonnement, krijgt een sculptuur van Jeroen Henneman en 7500 euro.

undefined

Rahma El Hamdaoui

Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) heeft de Pioniers Awards 2014 toegekend aan Rahma El Hamdaoui en Mohammed Temsamani. El Hamdaoui (55, sinds 1978 in Nederland) staat bekend als 'de moeder van de Schilderswijk' die honderden vrouwen bijstond. Maatschappelijk werker Temsamani (68, sinds 1966 in Nederland) was vooral in Limburg de drijvende kracht achter diverse Marokkaanse organisaties, waaronder de voorloper van het SMN.

undefined

Thekla Reuten en de 3JS

Terre des Hommes presenteert vandaag, op de internationale Dag van de Kinderrechten, vier nieuwe ambassadeurs: actrice Thekla Reuten en de leden van de Volendamse popgroep de 3JS. Alle vier voelen zich nauw betrokken bij de inzet voor betere kinderrechten. De dag staat dit jaar in het teken van het 25-jarig bestaan van het VN-Kinderrechtenverdrag.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden