personalia

Art Rooijakkers

Ter voorbereiding van de Nacht van de Vluchteling reist presentator Art Rooijakkers deze week door het grensgebied van Tanzania en Burundi. Daar arriveren dagelijks nieuwe vluchtelingen uit Burundi, op de vlucht voor het aanhoudende geweld en de honger. Rooijakkers die de vaak overvolle kampen bezoekt, is nauw betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling. Die organiseert van zaterdag 18 op zondag 19 juni voor de zevende keer de nachtelijke sponsorloop van 40 kilometer, van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen en om geld op te halen.

undefined

Johan van de Gronden

Na tien jaar vertrekt Johan van de Gronden (52) als directeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Hij volgt op 1 juli Thijs van Praag op als topman van PUM Netherlands senior experts. Deze vrijwilligersorganisatie richt zich op de duurzame groei van de mkb-sector in ontwikkelingslanden. WNF roemt Van de Grondens inzet voor de natuur. "Een van zijn grote verdiensten is dat hij het belang van natuurherstel in ons eigen land op de kaart heeft gezet", zegt voorzitter Lokke Moerel van de Raad van Toezicht.

undefined

Zeger van der Wal

Per 1 mei wordt Zeger van der Wal bijzonder hoogleraar op de Ien Dales Leerstoel van Universiteit Leiden, Faculteit Governance and Global Affairs en het CAOP. Daar gaat hij ideeën aandragen voor de inrichting van de overheidsorganisatie van de toekomst, met bijzondere aandacht voor ambtelijke integriteit. Van der Wal is onderzoeksdecaan en hoofddocent publiek management aan de National University of Singapore.

undefined

Nele Jacobs

Nele Jacobs is benoemd tot hoogleraar Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit. Zij is daarmee de eerste hoogleraar op dit vakgebied. Levenslooppsychologie richt zich op de functionele ontwikkeling van de mens in al zijn levensfasen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden