personalia

C. Buddingh'-prijs
De jury van de C. Buddingh'-prijs heeft vier jonge dichters genomineerd voor de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut.

De vier zijn Hanneke van Eijken (1981) voor 'Papieren veulens', Maarten van der Graaff (1987) voor 'Vluchtautogedichten', Josse Kok (1983) voor 'Ik heb geslacht' en Hannah van Wieringen (1982) voor 'Hier kijken we naar'. De uitreiking van 25ste C. Buddingh'-prijs is op 12 juni tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam.

Prinses Ariane
Ariane Wilhelmina Máxima Ines, de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, is vandaag jarig. Ze wordt 7. Het prinsesje zit net als haar twee zusjes op de openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Ze speelt piano, doet aan ballet, zwemt en zit op judo.

Jaap Uijlenbroek
Jaap Uijlenbroek is met ingang van september benoemd tot bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen publieke sector op de Albeda Leerstoel van de Universiteit Leiden en het CAOP in Den Haag.

Uijlenbroek (1965) studeerde informatica aan de HTS Den Haag en bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdamd. Hij promoveerde in 1997 aan de TU Delft. Hij heeft verschillende directeursfuncties bij de ministeries van Vrom en SZW vervuld. Momenteel is hij directeur-generaal van het rijksvastgoedbedrijf op Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De leerstoel kost een dag in de week. Het kennis- en dienstencentrum CAOP ondersteunt zeven hoogleraren en vier leerstoelen.

Prins Laurent
De Belgische prins Laurent is ontslagen uit het ziekenhuis. Hij lag er enkele weken om te herstellen van een zware longontsteking. Om zijn herstel te bespoedigen werd hij enige tijd kunstmatig in coma gehouden. Laurent moet verder thuis herstellen, zo maakte het koninklijk paleis bekend. Laurent is de jongere broer van koning Filip.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden