personalia

Jaap Goudsmit

Arts-microbioloog en basaal wetenschapper Jaap Goudsmit (1951) krijgt in oktober een eredoctoraat van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft internationaal een vooraanstaande positie verworven in de strijd tegen aids en griep.

In Amsterdam heeft de hoogleraar een belangrijke bijdrage geleverd aan het beleid rond de preventie van obesitas. Hij verkent nu onder meer nieuwe gebieden in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Goudsmit staat bekend als een ondernemende wetenschapper, die een leidende rol vervult in de samenwerking tussen universiteit en industrie.

undefined

Ruben Smit

Ecoloog en fotograaf Ruben Smit heeft woensdagavond de eerste editie van 'De Nationale Natuur Quiz' gewonnen. Smit kreeg aan het einde van de uitzending de Gouden Raaf uitgereikt. Smit is maker van de gelouwerde natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis'. Tijdens de uitzending van anderhalf uur zagen de kijkers thuis beelden uit de mooiste natuurgebieden van Nederland.

undefined

Adrian Brine

De Brits-Nederlandse regisseur en acteur Adrian Brine is woensdag op 80-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan de gevolgen van hartfalen.

De in Londen geboren Brine werkte vanaf de jaren zestig voornamelijk als toneelregisseur, maar was daarnaast ook atief als acteur in Nederland, België en de laatste jaren ook in Frankrijk. In Nederland was hij onder meer artistiek directeur en regisseur bij toneelgezelschap Globe. Brine maakte daar naam met de voorstelling 'Equus' van Peter Shaffer. Bij het publiekstheater regisseerde hij 'Bedrog' van Harold Pinter. Brine regisseerde bovendien een groot aantal vrije producties. Hieronder bevond zich de laatste voorstelling van Johnny Kraaijkamp, 'The Price' van Arthur Miller, maar ook het succesvolle 'Liefde half om half' met Mary Dresselhuys en Ko van Dijk.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden