personalia

Hugo Borst

Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2015 wordt geschreven en gelezen door Hugo Borst. Het wordt een aanvulling op 'O, Louis', het boek over Louis van Gaal dat Borst voorafgaand aan het WK van vorig jaar schreef. In zijn luisterboek 'Zo, Louis' blikt hij terug op de prachtige voetbalzomer. Voorheen kregen kopers van minimaal 9,95 euro aan (luister)boeken het geschenk als cd, dit jaar is het voor het eerst gratis beschikbaar als stream of download voor bezoekers van boekwinkels en de openbare bibliotheken. De Week van het Luisterboek is van maandag 18 tot en met zaterdag 23 mei.

undefined

Jeroen van der Veer

Voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer wordt commissaris bij Boskalis. De baggeraar draagt hem op 12 mei voor aan de aandeelhouders. Van der Veer is ook commissaris bij Philips, ING (in beide gevallen als voorzitter) en het Concertgebouw.

undefined

Anne Teresa De Keersmaeker

De Biënnale van Venetië heeft choreografe Anne Teresa De Keersmaeker een Gouden Leeuw toegekend voor haar carrière in dans. De onderscheiding zal op 27 juni in Venetië worden uitgereikt, gevolgd door een voorstelling van 'Fase, four movements to the music of Steve Reich', haar allereerste choreografie uit 1982, gedanst door De Keersmaeker zelf.

undefined

Madeleine Maaskant

Madeleine Maaskant volgt op 1 juni Aart Oxenaar op als directeur van de Academie van Bouwkunst aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Maaskant (1966) is sinds 2010 hoofd van de afdeling Gebouwen van Natuurmonumenten en bestuursvoorzitter van Stichting Archiprix en Archiprix International, het samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Oxenaar is sinds begin dit jaar directeur Monumenten en Archeologie bij de gemeente Amsterdam.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden