personalia

Elsbeth Gruteke

Radio-presentatrice Elsbeth Gruteke wordt predikant bij de Jeruzalemkerk in Amsterdam. Gruteke, die eerder de nieuwszender radio 1 verruilde voor EO-programma's op andere zenders, rondde dit jaar haar predikantenopleiding af. Ze wordt de eerste vrouwelijke voorganger bij de missionaire kerk, die van oorsprong tot de Gereformeerde Bond behoort.

undefined

Erben Wennemars

Voormalig schaatser Erben Wennemars krijgt dit jaar de Majoor Bosshardt Prijs. De jury prijst het werk dat Wennemars (39) verricht voor het Jeugdsportfonds, dat zich inzet voor kinderen voor wie sporten onbetaalbaar is. Het Leger des Heils reikte de prijs eerder uit aan onder anderen prinses Laurentien en tv-presentatrice Lucille Werner.

undefined

Newsha Tavakolian

De Iraanse fotografe Newsha Tavakolian krijgt begin december de Grote Prins Claus Prijs. Tavakolian, geboren in 1981 in Teheran en partner van journalist Thomas Erdbrink, bracht onder meer vrouwelijke Koerdische strijders in beeld. De prijs is bedoeld voor kunstenaars en anderen die een voortrekkersrol spelen in de cultuur en ontwikkeling van hun land. Het werk van Tavakolian zal vanaf eind november te zien zijn in Amsterdam.

Jean-Maxim

Hij gaat net naar school, maar vanaf volgend jaar is de Amsterdammer Jean-Maxim (4) een van de twee nieuwe gezichten van KinderChocolade Nederland. Samen met zijn leeftijdsgenoot Félicia, wonend in Rotterdam, zal hij op de verpakkingen prijken.

undefined

Judith Semeijn

Judith Semeijn (1970) is sinds deze week hoogleraar 'loopbaanmanagement' aan de Open Universiteit. Deze nieuwe bijzondere leerstoel wordt betaald door de Nederlandse Orde van Loopbaanadviseurs. Gezondheidswetenschapper Semeijn werkte al bij de universiteit in Heerlen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden