personalia

Jan Fischer

De eigenaar van Hotel van der Werff op Schiermonnikoog, Jan Fischer, is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. In de jaren zestig werkte Fischer, die toen economie studeerde, acht seizoenen als ober in het roemruchte hotel. In de jaren zeventig maakte Fischer de overstap naar de televisiewereld. In 1982 kocht hij het hotel voor 1,3 miljoen euro. Fischer renoveerde de kamers, maar wilde de sfeer van weleer behouden. "Het hotel is niet kapotgemoderniseerd", zei hij daarover vorig jaar nog in Het Parool. Fischers dochter zet het bedrijf voort.

undefined

Nele Eeckhout

De Vlaamse studente Nele Eeckhout heeft de NTR Radioprijs gewonnen. In haar documentaire 'Vogelen' stelt de studente aan het Conservatorium in Antwerpen de vraag of mensen te vergelijken zijn met vogels als het om de liefde gaat. Lijken mensen op monogame vogels die samen de kinderen grootbrengen of meer op de exemplaren die van vrouwtje naar vrouwtje vliegen? Voor de prijs waren ook vier Nederlandse producties genomineerd, maar geen enkele daarvan viel in de prijzen.

Gentenaar Bram Vuylsteker won de tweede prijs met een documentaire over klimaatverandering in Zuid-Spanje, de publieksprijs ging naar Kenneth Neirinckx uit Brussel, die de trein- en giframp bij Wetteren in België (in 2013) reconstrueerde.

undefined

Glenn Cornick

De Britse rockmuzikant Glenn Cornick, een van de oprichters van de band Jethro Tull, is vrijdag op 67-jarige leeftijd in Hilo op Hawaï overleden. Hij leed aan een hartkwaal, aldus de BBC. Cornick speelde vanaf de oprichting in 1967 tot en met 1970 bij de Britse rockband. De groep werd bekend vanwege de opmerkelijke zangstijl en dwarsfluitmuziek van de Schotse medeoprichter Ian Anderson. Cornick speelde mee op de eerste drie albums van de groep, die is genoemd naar de achttiende eeuwse uitvinder van de zaaimachine. Nadat Cornick Jethro Tull had verlaten, richtte hij zijn eigen groep op: Wild Turkey.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden