personalia

André Rieu
Vijf onderzoekers van de Universiteit Maastricht werpen zich de komende twee jaar op het geheim van André Rieu. Zij willen weten hoe Rieu erin slaagt zoveel internationale successen te oogsten. De musicus wordt in al zijn facetten bestudeerd, waarbij onder meer wordt gekeken naar de muziek, de bewerkingen door zijn orkest, de cultuurhistorische achtergronden van zijn repertoire, het bereikte publiek, de losgemaakte emoties, de marketing en de betekenis van Rieu voor de economie van Maastricht, Limburg en Nederland. Rieu werkt graag aan het onderzoek mee, en de onderzoekers mogen ook achter de schermen meekijken. De kosten bedragen ruim een half miljoen euro.

W.G. van de Hulst
Van de kinderboekenschrijver W.G. van de Hulst (1879-1963) zijn twee nieuwe verhalen aangetroffen, 'De jongen' en 'Herinnering'. Van de Hulst schreef 'De jongen' ter gelegenheid van de Boekenweek in 1963. Vanwege de toenmalige schrijversopstand jegens diezelfde Boekenweek is het verhaal echter nooit gepubliceerd. Van de bijna honderd titels van W.G. van de Hulst zijn miljoenen exemplaren verkocht. Een hele generatie groeide op met 'In de soete suikerbol' en 'Peerke en z'n kameraden'.

Sadettin Kirmiziyüz
De BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2013 is gisteravond uitgereikt aan Sadettin Kirmiziyüz voor zijn voorstelling 'Avondland'. Daarin volgt Kirmiziyüz met zijn moeder het spoor van de reis die zijn ouders 35 jaar geleden vanuit Turkije naar Nederland hebben gemaakt.

Ron Fresen
Het 'NOS Journaal' heeft vanaf begin 2014 een nieuwe politieke duider: Ron Fresen. Hij volgt Dominique van der Heyde op, die dan aan de slag gaat bij 'Nieuwsuur'.

Xander van der Wulp wordt de vaste vervanger van Ron Fresen. Van der Wulp neemt daarbij vooral de duiding van het politieke nieuws in de ochtend- en dagjournaals voor zijn rekening.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden