personalia

Rudmer Heerema
Bij aanvang van het politieke seizoen worden vandaag nieuwe Tweede Kamerleden beëdigd. VVD'er Rudmer Heerema vervangt zijn partijgenoot Johan Houwers, die in juli opstapte vanwege een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude en witwaspraktijken. Hij zou gerommeld hebben met zijn hypotheekaanvraag. Heerema was fractievoorzitter in Alkmaar.

SP'er Tjitske Siderius wordt enkele maanden Kamerlid. Zij vervangt Sadet Karabulut die met zwangerschapsverlof is. Siderius is fractievoorzitter in Zwolle.

Namens de PvdA verhuist de Amsterdamse huisarts Marith Rebel naar het Binnenhof. Zij volgt de opgestapte Myrthe Hilkens op.

Hero Brinkman
Politicus Hero Brinkman (48) keert terug naar zijn oude werkgever, de politie Amsterdam. Welke functie Brinkman vervult, is niet bekend. De geboren Almeloër was 14 jaar agent bij het korps in de hoofdstad. Daarna werkte hij 2 jaar als buurtregisseur en 5 jaar als inspecteur. In 2006 kwam hij in de Tweede Kamer voor de PVV. Sinds maart 2011 is Brinkman lid van Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland. Eerst namens de PVV, en na zijn vertrek uit die partij in 2012 onder de vlag van zijn eigen Onafhankelijke Burgerpartij (OBP).

Steven Adriaansen
Steven Adriaansen (41) is benoemd tot burgemeester van de gemeente Woensdrecht. Adriaansen (VVD) was wethouder van Roosendaal en volgt Marcel Fränzel (D66) op die per 1 oktober 2013 opstapt.

Ben Visser (31) is benoemd tot burgemeester van Scherpenzeel. Visser is lid van de ChristenUnie en sinds 2010 wethouder van de gemeente Urk. Visser volgt Hans Colijn-de Raat (VVD) op die per 16 september 2013 ontslag heeft genomen.

Jeannette Zwijnenburg-van der Vliet (55) is benoemd tot burgemeester van de gemeente Haaren. Zwijnenburg-van der Vliet (VVD) was lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant. Zij volgt Frans Ronnes (CDA) op die per 1 oktober 2013 vertrekt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden