personalia

tips: personalia@trouw.nl

Chris Buijink(1954), hoogste ambtenaar van het ministerie van economische zaken, wordt de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Hij volgt Boele Staal op. De NVB maakte verder bekend dat de topmannen van de drie grootste Nederlandse banken zitting nemen in het bestuur. Jan Hommen van ING, Piet Moerland van Rabobank en Gerrit Zalm van ABN Amro willen zo bijdragen aan de dialoog tussen de bankensector en de samenleving.

Buijink haalde als secretaris-generaal van economische zaken minstens eenmaal per jaar de krant met een prikkelend nieuwjaarsartikel in het blad Economisch Statistische Berichten. Dit jaar betoogde hij hierin dat semi-publieke sectoren als woningcorporaties, de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer te weinig kwaliteit bieden in vergelijking met de enorme bedragen die er naartoe gaan.

Johan Derksen(1949) vertrekt in augustus als hoofdredacteur bij het tijdschrift Voetbal International. Thijs van Veghel en Tom van Hulsen nemen het van hem over. Beiden werken al bij het blad. Derksen werkte 36 jaar voor Voetbal International, waarvan dertien jaar als hoofdredacteur. Het blad groeide in die jaren uit tot een succesvol mediamerk, met een tv-programma, een radiostation, een website en een boekenuitgeverij. De uitgesproken hoofdredacteur blijft nog vier jaar aan als columnist en hoofdredacteur van de boekenuitgeverij. Ook blijft hij actief in het programma 'Voetbal International' op RTL7.

Janet Jackson (1966) is vorig jaar in het diepste geheim getrouwd met de 37-jarige miljardair Wissam Al Mana. Dat heeft ze pas nu laten weten. De jongste telg van de muzikale familie Jackson maakt er een gewoonte van in stilte in het huwelijk te treden. In 1992 deed ze dat met René Elizondo Jr. In 1999 gingen ze uit elkaar. Jackson trouwde voor het eerst op haar achttiende, met zanger James DeBarge. Dat huwelijk duurde drie maanden.

Dennis Rodman(1961) heeft zich ten doel gesteld de relatie tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea te verbeteren. De flamboyante voormalige basketbalster arriveerde gisteren in Pyongyang om daar opnamen te maken voor een tv-programma van HBO. Hij hoopt in het land een basketbalkamp voor kinderen te starten. Rodman lijkt niet de meest voor de hand liggende diplomaat voor het communistische land, maar misschien valt het mee. Leider Kim Jong-un was in de jaren negentig naar verluidt een groot fan van de Chicago Bulls, toen Rodman daar zijn gloriejaren beleefde.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden