personalia

Benk Korthals
Benk Korthals stopt als voorzitter van de VVD. Hij heeft maandagavond aan het partijbestuur laten weten dat hij zich niet verkiesbaar stelt voor een tweede termijn. Korthals is voorzitter sinds mei 2011.

De 69-jarige liberaal nam dit jaar het initiatief om de integriteitsregels binnen de partij flink aan te scherpen. Hij riep een commissie in het leven die zich buigt over mogelijke integriteitsschendingen. Aanleiding vormen de affaires rond VVD'ers Jos van Rey en Ton Hooijmaijers. In een interview met deze krant zei Korthals destijds: "De VVD wordt een heel grote bestuurlijke partij met een groeiend aantal volksvertegenwoordigers. Dan is het van belang dat integriteit bij iedereen tussen de oren zit."

Korthals was eerder Tweede Kamerlid en minister van justitie en defensie. De VVD kiest volgend jaar juni een nieuwe voorzitter.

Mary Barra
De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) krijgt voor het eerst een vrouw als hoogste baas. Mary Barra volgt per 1 januari topman Dan Akerson op, die om persoonlijke redenen aftreedt. Bij zijn echtgenote is kanker geconstateerd.

Barra (51) werkt al bij het bedrijf sinds haar studententijd. Sinds 2011 is zij wereldwijd eindverantwoordelijk voor productontwikkeling en kwaliteit.

Wim Kuijken, Willem Schoonen
De Ledenraad van de VU-Vereniging besluit zaterdag over de voordracht van Wim Kuijken (foto) als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting VU-VUmc. De Raad van Toezicht houdt toezicht op de Vrije Universiteit Amsterdam en het VU medisch centrum. Kuijken, oud-topambtenaar en nu Deltacommissaris, neemt bij benoeming het stokje over van Cees Veerman die per 1 januari afscheid neemt.

Huidig hoofdredacteur van Trouw, Willem Schoonen, wordt voorgedragen als lid en beoogd voorzitter van het bestuur van de VU-Vereniging. Het bestuur wordt verbreed om inhoud te geven aan de vorming van een brede VU-Vereniging.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden