personalia

tips: personalia@trouw.nl

Alexander de Carvalhois de eerste van een nieuwe generatie Heineken-telgen in het concern. Met zijn 28 jaar is hij de oudste kleinzoon van Freddy Heineken. De Carvalho wordt voorgedragen als niet-uitvoerend lid van de raad van beheer ¿ een soort commissaris ¿ van Heineken Holding. Zijn moeder Charlène de Carvalho-Heineken heeft al zitting in deze raad, waarmee de familie grote invloed op het bierbedrijf uitoefent. De dagelijkse leiding is in handen van de raad van bestuur onder leiding van Jean-François van Boxmeer. Volgens het bedrijf past de voordracht van De Carvalho "in de traditie van persoonlijke betrokkenheid van opvolgende generaties van de familie Heineken bij de Heineken-groep". Zijn benoeming, voor vier jaar, moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Heineken Holding. De Carvalho is afgestudeerd aan de Amerikaanse universiteit Harvard en heeft ervaring opgedaan in de financiële sector. Hij werkte onder meer bij de Oostenrijkse bank Gutmann en private-equitybedrijf Lion Capital. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit.

Marie-Claire Alain, een van de grootste organisten ter wereld, is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Gedurende haar zeer productieve carrière gaf ze meer dan 2000 optredens en maakte ze meer dan 250 plaatopnames met onder meer de orgelwerken van Buxtehude, Mendelssohn en Couperin. De orgelwerken van Bach nam ze driemaal op. In 2001 stopte ze met optreden. Alain trad regelmatig in Nederland op, in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw, de Haarlemse Sint- Bavo en de Martinikerk in Groningen. Alain komt uit een muzikale familie in een Parijse voorstad.

Sylvo Thijsen wordt de nieuwe directeur van Staatsbosbeheer. Hij treedt op 1 april 2013 in dienst en neemt per 1 mei de eindverantwoordelijkheid van Chris Kalden over, die dan met pensioen zal gaan. Thijsens belangrijkste opdracht is de verzelfstandiging van deze organisatie. Staatsbosbeheer is tien jaar geleden op afstand van de overheid gezet, wat meer betrokkenheid en financiering vanuit de samenleving mogelijk maakte. In het laatste Regeerakkoord staat dat de positie van Staatsbosbeheer opnieuw wordt bezien. De vertrekkende Kalden is altijd voorstander geweest van een verdere autonomie die kan leiden tot een National Trust naar Engels voorbeeld. Thijsen (1959) heeft sinds 1984 diverse functies bekleed bij Grontmij. Van 2003 tot eind 2011 leidde hij het ingenieursbureau. Hij vertrok nadat Grontmij in grote problemen was gekomen na een serie overnames.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden