personalia

Jan Anthonie Bruijn

Eerste Kamerlid Jan Anthonie Bruijn wordt voorzitter van de commissie die voor de VVD het programma gaat schrijven voor de verkiezingen die staan gepland voor 2017. Dat heeft de VVD gisteren laten weten. Bruijn schreef ook al in 2010 en 2012 het verkiezingsprogramma voor de liberalen.

Andere bekende namen in de commissie zijn de oud-staatssecretarissen Bruno Bruins en Frans Weekers.

Dit weekeinde maakte de PvdA bekend dat oud-commissaris van de koningin in Drenthe Wim Meijer voorzitter wordt van de programmacommissie van de sociaal-democraten.

undefined

Jackie Collins

De Engels-Amerikaanse schrijfster Jackie Collins is zaterdag op 77-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Ze leed aan borstkanker, maakte haar familie bekend.

Haar boeken werden vertaald in meer dan veertig talen en gingen wereldwijd meer dan een half miljard keer over de toonbank.

De in Londen geboren Collins kreeg al in haar tienerjaren de smaak van het schrijven te pakken. Ze bleek haar talent te hebben gevonden: haar eerste boek, 'The World is Full of Married Men' uit 1968, werd een bestseller - de eerste in een lange reeks. Vijftien jaar later brak ze internationaal door. Jackie werd zo populair dat ze bij tijd en wijle haar beroemde, oudere zus, de actrice Joan Collins, naar de kroon stak. Ze kreeg in 1998 zelfs een eigen, dagelijks tv-programma.

undefined

Jaap Robben

De roman 'Birk' heeft auteur Jaap Robben gisteren de ANV Debutantenprijs opgeleverd. Honderden lezers uit Nederland en Vlaanderen kozen zijn debuut boven de twee andere genomineerden, Nina Polak ('We zullen niet te pletter slaan') en Niña Weijers ('De consequenties'). Robben kreeg voor Birk in 2014 al de eerste Boekhandelsprijs. De Debutantenprijs werd voor de twintigste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Anna Enquist, Jessica Durlacher en Peter Buwalda.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden