personalia

Miel van Gils

Oprichter Miel van Gils van het gelijknamige modemerk is afgelopen zaterdag op 90-jarige leeftijd overleden in het Belgische Brasschaat. Van Gils begon zijn loopbaan na de Tweede Wereldoorlog als kleermaker samen met broer Janus. Als dank voor zijn bijdrage aan het verzet kreeg hij na de oorlog toegang tot de gelimiteerde stoffenmarkt en kon hij zijn kleermakerij al snel omzetten in een industrie. Die groeide uit tot een internationaal concern, gespecialiseerd in jongemannenmode. Tegenwoordig heeft het bedrijf 1300 werknemers en exporteert het kleding naar 18 landen.

undefined

Robert Heij

Na een ziekbed van ruim een jaar is Robert Heij (27) overleden. Heij was van 2010 tot 2012 voorzitter van Perspectief, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Volgens partijvoorzitter Piet Adema was Heij 'een enthousiaste en inspirerende jonge leider'. Fractievoorzitter Arie Slob noemt hem "een zeer bij de christelijke politiek betrokken voorzitter. De wijze waarop hij vanuit zijn geloof met zijn ziekte omging, heeft me diep geraakt."

undefined

Brainpower

De Nederlandse rapper Brainpower gaat het beroemde toneelstuk 'Othello, de Moor van Venetië' van William Shakespeare bewerken. Op 30 september gaat zijn versie in première in Amsterdam. Volgens regisseur Peter Pluymaekers is Brainpower 'een taalkunstenaar die de flow begrijpt van Shakespeare's originele teksten'. De klassieker vertelt het verhaal van oorlogsheld Othello, die door de manipulaties van zijn rechterhand Jago zijn grote liefde Desdemona de dood injaagt.

undefined

Hans Wijers

Ex-minister en D'66-politicus Hans Wijers is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw N.V. Hij volgt Alexander Rinnooy Kan op, die de functie twaalf jaar heeft vervuld. Wijers is sinds 2008 commissaris van Het Concertgebouw.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden