personalia

Annelies van der Kolk
Annelies van der Kolk (ChristenUnie) is voorlopig burgemeester van de Utrechtse gemeente Renswoude. Van der Kolk neemt waar voor burgemeester Wilke Dekker, die op 28 februari werd getroffen door een hersenbloeding. Hij is daardoor voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.

Reinout Oerlemans
Tv-producent Reinout Oerlemans is zondag getroffen door een hartaanval. Dat maakte Eyeworks gisteren bekend. Hij heeft direct een bypassoperatie ondergaan. Die is succesvol verlopen.

Oerlemans voelde zich zondagmiddag niet goed na het spelen van een hockeywedstrijd. Hij is toen zelf naar het ziekenhuis gereden, aldus de verklaring van Eyeworks. Daar werd geconstateerd dat de 42-jarige producent en regisseur een hartaanval had. "We zijn natuurlijk enorm geschrokken maar gelukkig heeft Reinout snel en adequaat gehandeld en zijn we blij dat de operatie in het AMC goed is gegaan", laat zijn vrouw Daniëlle weten. "Reinout zal nu eerst moeten rusten en daarna gaan werken aan zijn volledige herstel. We zien de toekomst positief tegemoet." Het bedrijf van Oerlemans sluit zich aan bij die verklaring.

Wendell Blount
De Amerikaanse automobilist die bijna vijf jaar geleden Trouw-journaliste Esther Hageman doodreed, is vorige week overleden in de gevangenis in Butner, North Carolina. De zestiger zat een straf uit van tien jaar voor doodslag nadat hij onder invloed van morfine Hageman - voormalig onderwijsredacteur en op dat moment verantwoordelijk voor de rubriek Naschrift - aanreed tijdens haar fietsvakantie in het nationaal park Natchez Trace in Missisippi. De autoriteiten gaan ervan uit dat Blount, die al eerder met justitie in aanraking was gekomen en vier jaar geleden tevergeefs probeerde aan zijn gevangenisstraf te ontkomen door te vluchten, een natuurlijke dood is gestorven.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden