personalia

Henk van Gerven
Natuurmonumenten heeft Henk van Gerven, Tweede Kamerlid van de SP, uitgeroepen tot de groenste politicus van 2013. Dat gebeurde gisteren op het Plein in Den Haag door directeur Marc van den Tweel. "Van Gerven is een Kamerlid dat door alle wisselende weertypen die we de afgelopen jaren in het natuurbeleid hebben ondervonden, koers houdt en consistent zijn opvattingen blijft uitdragen", zei Van den Tweel.

De SP'er is bezorgd over de bezuinigingen op het Nederlandse natuurbeleid. Bovendien heeft hij kritiek op de terugtrekkende overheid, die van plan is om meer natuur in handen te geven van particulieren. Zo is Staatsbosbeheer bezig met het veilen van hectaren grond. De opbrengst belandt in de staatskas. "Natuur is van ons allemaal", zegt Van Gerven. "In tijden van crisis moeten we niet als een stel boekhouders geld bij elkaar gaan schrapen."

Eric Helmers
Assenaar Eric Helmers is gisteren benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was voorgedragen door zorginstelling De Noorderbrug. Helmers zet zich al jaren in voor de emancipatie en participatie van mensen met een beperking.

Hij was onder meer actief voor De Zonnebloem en de PvdA en de Wmo-raad (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in Assen. Helmers woont bij De Noorderbrug. Hij heeft een progressieve spierziekte waardoor hij in een rolstoel zit. Ook heeft hij ademhalingsondersteuning nodig.

Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra
De raad van bestuur van zorginstelling Cordaan krijgt met Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra (53) een nieuw lid. Van Lonkhuijzen begon haar loopbaan als verpleegkundige en bekleedde na het behalen van twee universitaire graden een groot aantal (interim-)management- en bestuursfuncties in de gezondheidszorg.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden