personalia

Koning Albert

Het jachtseizoen is geopend op het koninklijk domein van Laken. Koning Albert en koningin Paola hebben toestemming gevraagd en gekregen om de konijnenplaag in de tuin van hun paleis grondig aan te pakken. Dat meldde Het Nieuwsblad gisteren. Ze hebben een half jaar de tijd om de konijnen kwijt te raken.

Het moet vooral koningin Paola op de zenuwen hebben gewerkt wanneer ze bij terugkeer van de zoveelste buitenlandse reis haar met veel zorg en liefde aangelegde tuin door de talrijke konijnen overhoop gehaald zag, zo veronderstelde de Vlaamse krant. Vandaar dat het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) toestemming werd gevraagd om de jacht te openen op de konijnen 'om belangrijke schade te voorkomen aan aanplantingen, bossen, vijvers, monumenten en andere eigendommen', zoals de vergunning stelt.

undefined

Anton Corbijn

Fotograaf en regisseur Anton Corbijn woont op 1 september de Nederlandse première van zijn nieuwe film 'A Most Wanted Man' bij. Corbijn heeft zich lange tijd niet in het openbaar in Nederland vertoond. De regisseur was de afgelopen maanden in Noord-Amerika druk met het maken van zijn volgende film 'Life'. De première van 'A Most Wanted Man' vindt plaats in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Er zal geen cast van de film aanwezig zijn. De thriller, die het afgelopen weekeinde succesvol opende in Amerika, is vanaf 4 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

undefined

Korrie Louwers

De voormalige Rotterdamse wethouder Korrie Louwers (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie) treedt per 1 september 2014 in dienst bij adviesbureau Berenschot. Daar gaat zij zich als senior managing consultant richten op organisatievraagstukken rond de vele maatschappelijke opgaven in het publieke en semipublieke domein. Voor haar vierjarig wethouderschap vervulde Louwes diverse directiefuncties bij het Rijk.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden