personalia

Fred Teeven

Staatssecretaris Fred Teeven van veiligheid en justitie krijgt vandaag de 'Bokaal tegen Onrecht 2014' uitgereikt. Voor deze jaarlijkse trofee kiest het Burgercomité tegen Onrecht vaak voor in de samenleving omstreden rechterlijke uitspraken. Dit keer is voor een positieve benadering gekozen. Teeven krijgt de bokaal vanwege zijn 'constante inzet voor een betere positie van slachtoffers en nabestaanden'. Het comité bestaat uit Joost Eerdmans (onder andere wethouder veiligheid in Rotterdam) en Jack Keijzer (vader van een vermoorde zoon en bestuurslid van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers).

Leon Brittan

De Britse oud-minister en Europees commissaris Leon Brittan is gisteren in Londen aan kanker overleden. Brittan is 75 jaar geworden. De conservatief Brittan was van 1983 tot 1985 minister van binnenlandse zaken onder premier Margaret Thatcher.

Van 1989 tot 1993 was hij Europees commissaris voor mededinging en financiële instellingen. Daarna was hij van 1993 tot 1999 binnen de Europese Commissie belast met de handel.

Hans Wanders

Hans Wanders wordt per 1 maart de nieuwe cio (chief infomation officer) Rijk bij het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. De cio Rijk moet ervoor zorgen dat de ICT bij de rijksoverheid op een goede manier wordt ingezet.

Wanders is afkomstig van Randstad Holding waar hij sinds 2002 diverse leidinggevende functies in de ICT had.

Melvin Gordon

De 95-jarige topman van het Amerikaanse snoepbedrijf Tootsie Rolls, Melvin Gordon, is dinsdag overleden. Gordon had 53 jaar de leiding over de snoepproducent. Die rol wordt nu overgenomen door zijn vrouw, de 82-jarige Ellen Gordon. Melvin Gordon ging nooit met pensioen en gold daarom als de oudste leider van een in de Verenigde Staten aan de beurs genoteerd bedrijf.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden