personalia

tips: personalia@trouw.nl

Samantha de Jong, ook bekend als 'Barbie' uit onder meer 'Oh Oh Cherso' en 'Oh Oh Tirol', moet maandag in Den Haag voor de rechter komen omdat ze zou hebben gevochten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft ze in november 2011 twee mensen gekrabd, aan de haren getrokken, gestompt en een knietje gegeven.

Ook wordt ze ervan beschuldigd dat ze in februari 2011 in Oostenrijk iemand een gebroken tand heeft geslagen met een glas. Ook Samantha's man moet zich bij de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag verantwoorden voor deze beschuldigingen.

Doreen Lawrence, de moeder van de in 1993 vermoorde Stephen Lawrence, krijgt een eredoctoraat voor haar inzet tegen racisme. Dat meldde de BBC gisteren. Haar zoon werd vermoord wegens zijn huidkleur. Pas in 2012 werden twee mannen daarvoor veroordeeld.

De rechtbank erkende dat het een racistische moord was en dat de politie 'institutioneel racistisch' was.

De Britse bleef er na de moord onvermoeibaar voor strijden dat de daders voor de rechter zouden komen. Ze opende ook met haar man een liefdadigheidsfonds in naam van haar zoon.

De universiteit van York verleent het eredoctoraat.

Anker en Anker, het Friese advocatenduo, veilen vrijdag 1 februari een uur juridisch advies voor het glazen huis van 3FM dat in december in Leeuwarden staat. De opbrengst gaat volledig naar Serious Request 2013. Tijdens de veiling, die in de voormalige gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden plaatsvindt, zijn de Ankers eveneens veilingmeester en zij verankeren de kist waar de opbrengst ingaat. De veiling is het begin van een maandelijkse actie om geld in te zamelen voor het goede doel.

Marije Vellekoop is benoemd als hoofd kunst van het Van Gogh Museum. Zij wordt daarmee verantwoordelijk voor de waardevolle collectie van het museum, voor de onderzoeksactiviteiten en het tentoonstellingsbeleid in binnen- en buitenland.

Marije Vellekoop studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 1995 werkzaam bij het Van Gogh Museum.

Victor Molkenboer wordt, als het aan de gemeenteraad van Woerden, de nieuwe burgemeester van die gemeente. Molkenboer is lid van de PvdA en is op dit moment burgemeester in Leerdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden