personalia

Florise Lambrechtsen
Florise Lambrechtsen uit Amsterdam is de winnares van de Albert Schweitzer Prijs 2013. Ze ontvangt de prijs, een startsubsidie van 5.000 euro, voor het project Mothers AdVANtage in Zuid-Afrika. De prijs werd gisteren door gastjurylid Jan Terlouw uitgereikt in het Singer Museum in Laren. Het project van Lambrechtsen draagt bij aan het terugdringen van moedersterfte. "Dit project weerspiegelt op een bijzondere wijze de doelstellingen van de Albert Schweitzer Prijs. Het is geïnitieerd door een bevlogen en enthousiaste geneeskunde-student, die, getroffen door wat zij constateerde, samen met de lokale bevolking haar ideeën omzet in actie en dit ook nog vanuit een originele invalshoek", aldus Frans Hiddema, juryvoorzitter en bestuurslid van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds.

Sir John Tavener
De Britse componist Sir John Tavener, één van de bekendste Britse componisten van spirituele muziek, is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Child Okeford in het zuidwestelijke graafschap Dorset. Hij werd beroemd door de uitvoering van zijn Song for Athene tijdens de rouwdienst voor de verongelukte Britse prinses Diana in september 1997.

Dirk Philips

Dirk Philips treedt terug als topman van scheepsbouwer IHC Merwede. De afgelopen twee maanden heeft de raad van bestuur onder zijn leiding een nieuwe strategie geformuleerd en een passende organisatie om deze strategie uit te voeren. In onderling overleg is besloten dat de Philips na afronding van deze fase van zijn opdracht zal terugtreden.

Ben Verwaayen
Ben Verwaayen, voormalig topman van het Franse Alcatel en het Britse BT, is eerder deze maand benoemd als commissaris bij internetonderneming Akamai. Verwaayen was tot eerder dit jaar topman bij Alcatel-Lucent. Daarvoor stond hij aan het roer bij onder meer BT en PTT Telecom, de voorloper van KPN.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden