personalia

tips: personalia@trouw.nl

De Britse dirigent Matthew Rowe is per 1 januari de nieuwe muzikaal leider van Het Nationale Ballet. Rowe volgt Ermanno Florio op, die die functie sinds 2004 vervulde. Dat heeft het gezelschap gisteren laten weten.

Rowe wordt ook aangesteld als chef-dirigent van Holland Symfonia/Het Orkest van Het Nationale Ballet. Florio blijft aan het gezelschap verbonden als gastdirigent voor minstens twee producties per seizoen. Artistiek directeur Ted Brandsen is blij. "Matthew Rowe is een fantastische dirigent met een groot muzikaal gevoel. Hij voelt zeer goed aan wat de dans en de dansers qua orkestbegeleiding nodig hebben om tot het hoogst haalbare artistieke resultaat te komen."

Ariette Brouwer treedt per 1 januari aanstaande aan als nieuwe directeur/bestuurder van ontwikkelingsorganisatie Simavi. Zij heeft een lange loopbaan in het internationale bedrijfsleven achter de rug. De afgelopen 25 jaar werkte Ariette Brouwer (1961) voor het Zweedse SCA, bekend van merken als Edet en Libresse. In haar laatste functie als directeur Social Responsibility gaf zij onder meer leiding aan grootschalige sanitatiecampagnes in Afrika.

PvdA'er Adri Duivesteijn, die nu wethouder in Almere is, wordt lid van de Eerste Kamer als opvolger van partijgenote Pauline Meurs, die naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid is vertrokken. Adri Duivesteijn (62) is een goede bekende in zijn geboortestad Den Haag. Hij was Tweede Kamerlid voor de PvdA, waarbij hij zich bezighield met volkshuisvesting. Daarvoor was hij wethouder van ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing in de gemeente Den Haag. Duivesteijn speelde een voortrekkersrol in de roemruchte en conflictueuze totstandkoming van het prestigieuze Haagse stadhuis van architect Richard Meier, het 'IJspaleis'. Hij zette zich verder in voor met name de stadsvernieuwing.

De celbiologen Graça Raposo en Harry Heijnen krijgen op 28 januari 2013 de Descartes-Huygensprijs. Zij krijgen de prijs voor hun excellente onderzoek en hun bijdrage aan de Frans-Nederlandse samenwerking. De prijs, een geldbedrag van 23.000 euro voor elke laureaat, is bestemd voor een verblijf als gastonderzoeker in Nederland, respectievelijk Frankrijk. De Descartes-Huygensprijs is ingesteld door de Franse en Nederlandse regeringen. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) reikt de Descartes-Huygensprijs jaarlijks uit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden