personalia

Ivo van Hove

De Vlaamse toneel- en operaregisseur Ivo van Hove ontvangt vrijdag de prestigieuze 'Founders Award for Excellence in Directing', onderdeel van de Drama Dream League Awards. Voor het eerst in de honderdjarige geschiedenis van deze oude theaterprijs in de VS valt de eer te beurt aan een niet-Engelstalige regisseur. Van Hove werkte als een van de laatsten met David Bowie voor de in New York uitgevoerde, succesvolle musical 'Lazarus'. Eerdere prijswinnaars waren onder anderen Liam Neeson, Glenn Close, Jeremy Irons en Andrew Lloyd Webber.

undefined

Neelie Kroes

De voormalige minister en eurocommissaris Neelie Kroes gaat per 1 mei aan de slag als toezichthoudend directielid bij het Californische softwarebedrijf Salesforce. Kroes wordt het twaalfde lid van de 'board of directors' en krijgt geen uitvoerende rol. Andere bekende commissarissen zijn de Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken Colin Powell en bestuursvoorzitter van YouTube Susan Wojcicki. Vorig jaar kreeg Kroes ook al een adviseursrol bij Bank of America Merrill Lynch.

undefined

Marcel Mingers

De oprichter van het Extrema Dancefestival Marcel Mingers heeft de Gouden Kabouter 'Lifetime Achievement Award' in de wacht gesleept. Mingers is al 25 jaar actief in de danswereld, hij was pionier in het geven van housefeesten in Nederland en België.

undefined

Buddingh'-Prijs

De debuten van Matthijs Gomperts, Jonathan Griffioen, Sebastiene Postma en Marieke Rijneveld zijn genomineerd voor de 27ste C. Buddingh'-Prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De jury - bestaande uit Joke van Leeuwen, Arjan Peters en Nachoem Wijnberg - kreeg 21 bundels onder ogen. De winnaar wordt 9 juni bekendgemaakt op het Poetry International Festival Rotterdam.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden