personalia

Mimi Kok

Actrice Mimi Kok is zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden. De geboren Amsterdamse werd op jonge leeftijd ontdekt door Toon Hermans. Ze speelde zowel komische als serieuze rollen in zo'n dertig toneelstukken, films en televisieseries. Kok deed onder meer mee in 'Pension Hommeles', 'Paranoia', 'Blue Movie', 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen mijnheer', en 'Rooie Sien'. Ook was ze een van de vaste krachten van Wim T. Schippers in de tv-serie 'Het is weer zo laat!' Kok speelde daarin de rol van Gé Braadslee, de vrouw van nachtclubeigenaar Waldo van Dungen (gespeeld door Dolf Brouwers). Naar aanleiding van die rol werd ze uitgeroepen tot Popvrouw van het Jaar. Mimi Kok was tot op hoge leeftijd actief. Zo nam ze in 2012 deel aan het realityprogramma 'Krasse Knarren' van Omroep Max, waarin vijf oudere bekende Nederlanders samen een week in een huis verbleven. Afgelopen zomer deed Kok mee aan de botenparade van de Gaypride. Op de boot van zorgorganisatie Cordaan speelde ze een hulpbehoevende cliënt. Kok overleed aan een longaandoening.

undefined

Gerard Timmer

Gerard Timmer wordt per 1 mei de algemeen directeur/voorzitter van BNN-Vara. Hij is de eerste die deze functie vervult bij de fusieomroep. Timmer was de afgelopen zes jaar directeur video bij de Nederlandse Publieke Omroep. In 1997 richtte hij samen met Bart de Graaff BNN op, de omroep waarvan hij tot 2006 voorzitter was.

undefined

Koning Abdoellah

De Saoedische koning Abdoellah (89) is door de jury van de Sjeik Zayed Boek Prijs 2014 uitgeroepen tot 'cultural person of the year'. De award eert een vooraanstaande Arabier, internationale figuur of organisatie die heeft bijgedragen aan de bevordering van de Arabische cultuur en die tolerantie en vreedzaam samenleven bevordert. Aan de prijs is een bedrag verbonden van, omgerekend, 200.000 euro. De award wordt op 4 mei uitgereikt tijdens de boekenbeurs van Aboe Dhabi.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden