personalia

Michael Berg
En de winnaar is... thrillerauteur Michael Berg. Hij kreeg gisteravond De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Volgens de jury koppelt Berg in 'Nacht in Parijs' een sterk en geloofwaardig plot aan actuele thema's, waaronder het seksschandaal rond Dominique Strauss-Kahn. Hierdoor ontstaat 'een gelaagdheid die het verschil bepaalt tussen een goede en een uitstekende thriller'.

Walter Lucius
Er werd nog een prijs uitgereikt tijdens de Avond van het Spannende Boek, gisteravond in Amsterdam: de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut. Die ging naar Walter Lucius voor 'De vlinder en de storm', over een hit-and-run op een Afghaans jongetje en een internationaal crimineel netwerk.

Piet Mondriaan
Het leven van Piet Mondriaan wordt verfilmd door producent Burny Bos. De speelfilm 'Mondriaan's Victory', onder regie van Marleen Gorris, moet in 2015 in de bioscoop te zien zijn. "Het wordt een bijzonder en ontroerend portret van een kwetsbare man die het uiterlijk van zijn tijd veranderde", belooft de producent.

Jack Vance
De Amerikaanse schrijver van science fiction en fantasyboeken Jack Vance (96) is zondag overleden. Vance schreef sinds 1945 zeker zestig boeken, waarvan sommige onder het pseudoniem Ellery Queen. Ze waren ook populair bij Nederlandse lezers.

Christine van den Wyngaert

Professor Christine van den Wyngaert, rechter bij het Internationaal Gerechtshof, krijgt een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht voor haar verdiensten op het gebied van internationaal en Europees strafrecht en rechtspraak. Het strijden tegen onrecht en het opkomen voor gerechtigheid lopen als een rode draad door haar werk.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden