personalia

Marc Claesen

De Belgische operazanger Marc Claesen is op 46-jarige leeftijd overleden. De bariton studeerde onder meer aan het conservatorium van Maastricht en was later ook bij de toenmalige Nederlandse Opera in Amsterdam werkzaam. Claesen overleed vrijdag in Tongeren. Hij stond onder meer op het toneel in de Vlaamse Opera en was vaak te gast in Spaanse operahuizen. Hij is geëerd met belangrijke operaprijzen in met name Pamplona en Wenen.

undefined

Erik de Baedts

Erik de Baedts wordt de nieuwe algemeen directeur van de Carnegiestichting. Die stichting is eigenaar en beheerder van het Vredespaleis in Den Haag. De Baedts (1968) is momenteel directeur van de NVRD, de Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsmanagement. In 2007 deed De Baedts een vergeefse poging om voorzitter van de PvdA te worden. Bij de Carnegiestichting volgt hij Steven van Hoogstraten op, die met pensioen gaat.

undefined

Helen Mirren

Actrice Helen Mirren is genomineerd voor een Tony Award in de categorie 'beste actrice'. Mirren dankt de nominatie aan haar rol van koningin Elizabeth in het toneelstuk 'The Audience'. De Tony Award is een van de belangrijkste theaterprijzen. De nominaties werden gisteren bekendgemaakt. Bradley Cooper is genomineerd voor zijn hoofdrol in het toneelstuk 'The Elephant Man'. De musicals 'American in Paris' en 'Fun Home' maken met twaalf nominaties op zak de meeste kans een Tony Award in de wacht te slepen. De prijzen worden op 7 juni uitgereikt.

undefined

Toine Gresel

Voorzitter Toine Gresel van het Limburgse waterschap Peel en Maasvallei is opgestapt. Gresel zegt de schijn van belangenverstrengeling tegen zich te hebben: hij verrichtte betaald werk voor een Limburgs bedrijf, terwijl dat bedrijf ook werk doet voor het Waterschapsbedrijf, een dochteronderneming van de Limburgse waterschappen, waarvan Gresel vicevoorzitter is.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden