personalia

Jaap den Boef

Jaap den Boef, oud-redacteur van Trouw, is zaterdag samen met zijn vrouw begraven in Blaricum. Hij overleed op 8 juni, een paar dagen na het overlijden van zijn vrouw Riek Kalisvaart (92). Kort na de oorlog begon Jaap bij de Rotterdamse Kwartetbladen en was daar chef buitenland toen die in 1971 met Trouw fuseerden. Jaap bleef de buitenlandredactie trouw tot zijn verplichte vut in 1982. Jaap den Boef werd 91 jaar.

undefined

Frits Vogel

Beeldend kunstenaar Frits Vogel is afgelopen vrijdag overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij overleed na een ziekbed van een maand in het ziekenhuis in Lille aan de gevolgen van een longontsteking. Vogel, geboren in Vlaardingen, werd in Nederland bekend als vormgever en artistiek leider van het bloemencorso van Aalsmeer. In Frankrijk, waar hij zich in de jaren zeventig vestigde, mocht hij onder meer de oud-presidenten Chirac en Valéry Giscard-d'Estaing tot zijn bewonderaars rekenen. De laatste schreef het voorwoord voor zijn boek 'La Lumière en Fête'. Voor veel van zijn olieverfschilderijen liet hij zich inspireren door het landschap van de Auvergne. De afgelopen tien jaar woonde en werkte hij op het Indonesische eiland Bali. Vogel is 83 jaar geworden.

undefined

Prins Carl Philip

De Zweedse prins Carl Philip is zaterdag in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm in het huwelijk getreden met Sofia Hellqvist (30). Bij de huwelijksinzegening was ook koningin Máxima aanwezig. Carl Philip (36) is de enige zoon van koning Carl Gustaf en koningin Silvia. De prins stelde de nieuwste prinses van Zweden na afloop van de plechtigheid en een rijtoer door het centrum van Stockholm, persoonlijk voor aan de duizenden enthousiaste toeschouwers die zich voor het paleis hadden verzameld. De laatste jaren heeft Sofia zich vooral toegelegd op liefdadigheidswerk. De Zweedse omroep SVT trok bijna negen uur uit voor het uitzenden van het huwelijk.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden