personalia

Paul van Vlijmen

Paul van Vlijmen wordt algemeen directeur van de Stichting Defensiemusea. Die stichting vormt de overkoepelende organisatie voor het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. Van Vlijmen is nu nog directeur van het Spoorwegmuseum. Hij startte zijn museale loopbaan bij het Catharijneconvent in Utrecht. Sinds 1987 is hij werkzaam voor het Spoorwegmuseum, eerst als conservator en vanaf 1990 als directeur. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de vernieuwing van het Spoorwegmuseum van bedrijfsmuseum tot publieksmuseum. Het Nationaal Militair Museum opent in december.

3voor12 Award

De VPRO heeft twaalf muzikanten en bands genomineerd voor de 3voor12 Award, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandse album van het afgelopen seizoen. De genomineerden zijn Awanto 3 (met 'Opel Mantra'), Blaudzun (zie foto, met 'Promises Of No Man's Land'), David Douglas ('Moon Observations'), De Jeugd van Tegenwoordig ('Ja, Natúúrlijk!'), De Staat ('I_CON'), Eefje de Visser ('Het Is'), Jungle By Night ('The Hunt'), Moss ('We Both Know The Rest Is Noise'), Thomas Azier ('Hylas'), Tom Trago ('The Light Fantastic'), traumahelikopter ('I Don't Understand Them At All') en Typhoon ('Lobi Da Basi'). De winnaar wordt bekendgemaakt op 11 september.

Stefan Kuks

Stefan Kuks is de eerste watergraaf van het nieuwe waterschap Vechtstromen. Waterschap Vechtstromen is begin dit jaar ontstaan uit een fusie tussen de waterschappen Velt en Vecht in Zuid-Drenthe en Regge en Dinkel in Noord-Overijssel. Kuks was sinds 1 januari al interim-voorzitter van Vechtstromen. Naast zijn functie als watergraaf - de voorzitter van het bestuur van het waterschap - is hij lid van het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen in Den Haag en hoogleraar Water Governance aan de Universiteit Twente.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden