personalia

James Watson

De Amerikaanse wetenschapper James Watson (86) krijgt de Nobelprijsmedaille terug die hij eerder verkocht voor circa 3,8 miljoen euro. De nieuwe eigenaar, de steenrijke Rus Alisher Oesmanov, noemde het "onacceptabel" dat de wetenschapper een dergelijke prijs van de hand deed. Watson kreeg de prijs in 1962 voor zijn onderzoek naar de structuur van DNA. Hij liet de medaille begin deze maand veilen in New York. Oesmanov onthulde dinsdag dat hij de koper was, maar niet van plan is de medaille te houden. "Het werk van dr. Watson heeft bijgedragen aan het onderzoek naar kanker, de ziekte waaraan mijn vader overleed", aldus de Rus. "De medaille blijft bij de persoon die haar verdient."

undefined

Eric de Vroedt

Regisseur en acteur Eric de Vroedt (42) is benoemd tot artistiek directeur van het Nationale Toneel in Den Haag. Hij neemt in 2018 het stokje over van Theu Boermans (64), die heeft besloten dat het tijd is voor een jongere generatie. De Vroedt treedt in 2016 al aan als regisseur en artistiek leider.

undefined

Charlène en Albert

Prinses Charlène van Monaco is gisteravond bevallen van een tweeling. De baby's, een jongen en een meisje, gaan Gabriella en Jacques heten. Met de geboorte van de eerste kinderen van prinses Charlène is de erfopvolging in het op een na kleinste land ter wereld eindelijk geregeld. Jacques wordt kroonprins omdat hij een jongen is, ook al is hij twee minuten na Gabriella geboren. Tot nu toe had hun vader, prins Albert II, alleen buitenechtelijke kinderen.

undefined

Abel Rodríquez

De Colombiaanse kunstenaar en plantenexpert Abel Rodríguez heeft gisteren in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Prins Claus Prijs 2014 gekregen uit handen van prins Constantijn. Rodríguez, die lid is van de Nonuyastam in het Amazonegebied, heeft de flora van zijn leefgebied tot in het kleinste detail in beeld gebracht.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden