personalia

tips: personalia@trouw.nl

Abiodun Williams wordt de eerste president van The Hague Institute for Global Justice. Het instituut werd vorige zomer opgericht door de gemeente Den Haag en Haagse instellingen en wil bijdragen aan duurzame oplossingen voor vredes- en veiligheidsvraagstukken. Williams is nu nog werkzaam als senior vicepresident van het Centre for Conflict Management aan het United States Institute for Peace in Washington DC.

Else Bos (52) is door de Raad van Commissarissen van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM benoemd tot waarnemend bestuursvoorzitter. Bos werkt sinds 2002 bij PGGM. Over de definitieve invulling van de functie wordt nader overlegd. Deze kwam vacant nadat Martin van Rijn plaatsnam in het kabinet-Rutte II als staatssecretaris van volksgezondheid, welzijn en sport.

Van Rijn laat ook een lege stoel achter als voorzitter bij De Groene Zaak, ondernemers voor een duurzame economie. Vicevoorzitter Jan Karel Mak neemt die taken tijdelijk waar.

Nicole Tullenaar (46) gaat de directieraad van de Sociale Verzekeringsbank versterken (SVB). Zij wordt directeur personeelszaken en faciliteiten. De oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland moet de komende tijd fors bezuinigen.

Rowin Hellings (18) uit Eindhoven heeft afgelopen weekend als eerste een ruimtereis voor 73.333 euro gekocht bij de Media Markt. Hij deed een aanbetaling van 6000 euro voor de ruimtereis, die hij cadeau krijgt van zijn familie. Rowin wordt de komende tijd intensief fysiek getest en zal ook in een simulator moeten om te kijken of hij de gewichtsloosheid aankan. Het is de bedoeling dat het ruimtevliegtuig medio 2014 vertrekt vanaf Curaçao. De ruimtereis gaat één uur duren.

Wubbo Ockels (66), het voorbeeld voor Rowin Hellings, is gistermiddag met zijn zeilschip de Ecolution vertrokken naar Aruba. De oud-astronaut gaat de Arubaanse regering drie maanden bijstaan in het ontwikkelen van verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid.

Het is voor Ockels de eerste transatlantische overtocht met de Ecolution, die in december 2010 in Groningen door onbekenden zwaar werd beschadigd. Het herstel van het zeilschip, dat 25 meter lang is en voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, kostte ongeveer 1,5 miljoen euro. De boot is op initiatief van Ockels gebouwd.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden