personalia

Annetje Ottow
Annetje Ottow (47) treedt met ingang van 1 september toe tot de raad van toezicht van de Stichting VU-VUmc. Zij is unaniem voorgedragen door de medezeggenschapsraad van de Vrije Universiteit Amsterdam (ondernemingsraad en universitaire studentenraad). Ottow is hoogleraar economisch publiekrecht aan het Europa Instituut van de Universiteit Utrecht. Voorheen was zij vicevoorzitter van het college van de Opta. Daarvoor werkte ze ruim vijftien jaar in de advocatuur.

Piet Moerland
Rabobanktopman Piet Moerland (64) treedt in 2014 terug. Dat maakte hij bekend op de jaarlijkse algemene vergadering van de Rabobank. Moerland is bestuursvoorzitter sinds 1 juli 2009. "Volgend jaar hoop ik 65 jaar te worden en dan heb ik mij ruim dertig jaar ingezet voor de Rabobank. Na mijn vertrek hoop ik met mijn vrouw meer te gaan genieten van kunst en cultuur, en privécontacten." Wie Moerland opvolgt, is nog onbekend.

Ramsey Nasr
Ramsey Nasr keert terug naar het toneel. De 39-jarige acteur en schrijver wordt vanaf komend seizoen toegevoegd aan het ensemble van de Toneelgroep Amsterdam. Hij zal eind augustus voor het eerst te zien zijn in een hoofdrol in 'Lange dagreis naar de nacht' van Eugene O'Neill. Het is dertien jaar geleden dat de acteur in een toneelstuk te zien was. Nasr was de afgelopen vier jaar Dichter des Vaderlands.

Willem-Alexander
Op 14 juli opent koning Willem-Alexander in Utrecht het European Youth Olympic Festival. Op het sportevenement dat in stadion Galgenwaard wordt gehouden, nemen ruim 2000 jeugdige sporters deel aan negen olympische onderdelen. De opening doet denken aan de echte Olympische Spelen, compleet met fakkelestafette en olympisch vuur.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden