personalia

Ahmed Aboutaleb

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb houdt 4 mei de toespraak op de Dam tijdens de nationale Dodenherdenking. Auteur en kunstenares Hella de Jonge houdt dit jaar de 4 mei-voordracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Deze bijeenkomst met 1700 genodigden is voorafgaand aan de herdenking op de Dam. Journalist Thomas Erdbrink, correspondent in Iran, houdt de 5 mei-lezing bij de start van de nationale viering van de bevrijding in Groningen.

Kardinaal Eijk

De bisschoppen moeten binnenkort uit hun midden een nieuwe voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie kiezen. Kardinaal Eijk heeft namelijk besloten zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor het 'arbeidsintensieve' voorzitterschap dat hij sinds juli 2011 op zich heeft genomen. Vooral de aanpak van het schandaal rond het seksueel misbruik in de rk kerk eiste veel energie. Eijk kampt met gezondheidsproblemen. Een gewrichtsaandoening bemoeilijkt het lopen, laat het aartsbisdom in een verklaring weten. Bovendien wil hij meer aandacht besteden aan het aartsbisdom en de ontkerkelijking.

Yvonne van der Laan

Op 1 februari treedt Yvonne van der Laan in dienst bij het Havenbedrijf Rotterdam. Ze wordt directeur Procesindustrie & Massagoed. Van der Laan (44) heeft ruim twintig jaar ervaring in de petrochemie, waarvan de laatste twaalf jaar in diverse managementfuncties, momenteel als Director Olefins Europe bij SABIC.

Dirk Jan Roeleven

De documentaire 'In het hart van de Tour' is bekroond met een Kristallen Film. Ruim 10.000 bezoekers hebben de Nederlandse documentaire in de bioscoop gezien, maakte het Nederlands Film Festival bekend. De prijs is uitgereikt aan regisseur Dirk Jan Roeleven. In de documentaire volgt hij de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano tijdens de honderdste editie van de Tour de France in 2013.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden