personalia

Dick Bruna

Het atelier van tekenaar en vormgever Dick Bruna verhuist in zijn geheel naar het Centraal Museum in Utrecht. Bruna (88) werkte tot 2011 op een zolder in de Utrechtse binnenstad. Hij fietste ruim dertig jaar lang naar zijn atelier. Daar ontving hij gasten en bewaarde hij alles wat met zijn omvangrijke oeuvre te maken had. Niet alleen zijn tekentafel en zijn bureau, maar ook de potloden, pennen, scharen, vakantiekiekjes en de fiets gaan nu naar het museum. In het nagebouwde atelier is een wisselcollectie van Bruna's werk te zien. Dit jaar bestaat de tekenaars bekendste schepping Nijntje zestig jaar.

undefined

Jack Zantman

Financieel topman Jack Zantman vertrekt per 1 oktober bij warenhuisketen V&D. Hoewel er achter de schermen bij het noodlijdende bedrijf nog heel veel moet gebeuren, is met het afronden van de herfinancieringsoperatie Zantmans klus bij V&D geklaard. Hij gaat op zoek naar een nieuwe baan buiten de winkelketen. Zantman was sinds 1 januari in dienst bij de onderneming. Hij wordt opgevolgd door Rob Reichgelt.

undefined

Jean-Marie Le Pen

Jean-Marie Le Pen is door het bestuur uit het Franse Front National gezet, de nationalistische partij die hij zelf oprichtte. Zijn dochter Marine Le Pen, met wie hij ruzie heeft, is partijvoorzitter. Het bestuur van Front National had de 86-jarige Jean-Marie Le Pen in mei al geschorst als lid, nadat hij herhaalde dat de gaskamers 'een detail' van de Tweede Wereldoorlog waren. Marine Le Pen is sinds 2011 leider van de partij die haar vader in 1972 oprichtte.

undefined

Tom Egbers

Vanaf zondag 13 september is Tom Egbers (57) presentator van NOS Studio Voetbal. Hij vervangt Jack van Gelder, die overstapt naar abonneezender Sport 1. Egbers blijft verder het gezicht van NOS Studio Sport Eredivisie, de wekelijkse uitzending op zondagavond met daarin de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden