personalia

Masao Yoshida
De manager van de kerncentrale van Fukushima is overleden. Masao Yoshida stond nog geen jaar aan het hoofd van de centrale toen die in maart 2011 werd getroffen door een tsunami. De vloedgolf beschadigde de koelsystemen van de centrale en er ontsnapten grote hoeveelheden radioactief materiaal. Na 'Tsjernobyl' geldt 'Fukushima' als de grootste kernramp in de geschiedenis. Maar, bleek achteraf, zonder Yoshida was de ramp misschien nog groter geworden. Japan ontsnapte aan een nucleaire catastrofe doordat Yoshida tegen de bevelen van zijn superieuren in zeewater in de oververhitte reactoren liet pompen. Maar hij kreeg ook kritiek: hij had meer moeten investeren in beschermingsmuren die de kracht van de tsunami beter had kunnen weerstaan. Yoshida leed aan kanker. Hij werd 58 jaar oud.

Frans Zantkuijl
Wethouder en loco-burgemeester Frans Zantkuijl (CDA) van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is maandag op 66-jarige leeftijd plotseling overleden aan de gevolgen van een hartinfarct. Zantkuijl was sinds 2010 wethouder. Daarvoor was hij onder meer gemeentesecretaris in Velsen.

Willy Wissink
De Haagse indorocker Willy Wissink is overleden. Dat meldt Omroep West. Wissink werd in de jaren zestig bekend met zijn band Willy and his Giants. Met die band bracht hij singles uit als 'Sarie Marijs' en 'Huckleberry Beat'. Van die laatste single werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Wissink was 75 jaar.

Koningin Elizabeth
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gisteren op Windsor Castle de Britse koningin Elizabeth bezocht. Het ging om een beleefdheidsbezoek, waarmee de koning zich als nieuw Nederlands staatshoofd kwam voorstellen. Eerder deed Willem-Alexander dat al in Luxemburg, Duitsland en Denemarken.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden