personalia

Raymond Tomlinson

Hij verstuurde in 1971 als eerste een tekstbericht van de ene naar de andere computer. Zaterdag overleed hij, internetpionier Raymond Tomlinson (74), uitvinder van de e-mail zoals we die nu nog kennen. Hij gaf ook het @-teken zijn functie in een e-mailadres. Het 'apestaartje', oorspronkelijk bedoeld voor rekeningen ('at the cost of'), werd nog nauwelijks toegepast en Tomlinson gebruikte het om naam en e-mailadres te scheiden. De exacte inhoud van de allereerste e-mail is overigens niet bewaard gebleven. Volgens Tomlinson was het een onbeduidend testberichtje aan zichzelf. "Waarschijnlijk was het eerste bericht QWERTYIOP of iets dergelijks", memoreerde hij vele jaren later.

undefined

Klaas van Kruistum

Drie miljoen mensen keken zaterdagavond naar de finale van 'Wie is de Mol?' en zagen dat BNN-presentator Tim Hofman dit seizoen won en zijn collega Klaas van Kruistum van KRO/NCRV de mol bleek te zijn. Net als vorig jaar werd de finale vanuit VondelCS in Amsterdam uitgezonden. Honderden fans, zogenoemde molloten, trotseerden de kou om buiten in het Vondelpark de finale mee te maken.

undefined

Loes Damhof

Loes Damhof, docente game design & development op de Hanzehogeschool in Groningen, is gekozen tot Docent van het Jaar. Voor het eerst zit aan deze eretitel ook een beurs vast van 50.000 euro. Dat geld is vrijgekomen door het afschaffen van de basisbeurs. Damhof mag dat geld besteden aan onderwijsvernieuwingen. De winnaar werd zaterdag bekendgemaakt door onderwijsminister Jet Bussemaker.

undefined

Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer

Richard Zuiderveld (29) en Aant-Jelle Soepboer (26) hebben de Kleio klasseprijs gewonnen met hun verhalenbundel 'Vet Oud! Legendarisch'. De prijs is georganiseerd door Kleio, het vakblad voor docenten geschiedenis en staatsinrichting.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden