personalia

Lieuwe Visser
Opera- en concertzanger Lieuwe Visser is dinsdag op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Hij zong vele rollen bij De Nederlandse Opera en stond in 1995 naast Jasperina de Jong in de musical Lang Leve de Opera! van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans. Hij trad op met beroemdheden als Gustav Leonhardt, Edo de Waart, Reinbert de Leeuw en Bernard Haitink. Visser was een betrokken figuur in de Nederlandse cultuursector, zo was hij onder meer voorzitter van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Ook was hij verbonden aan het conservatorium in Maastricht.

Normaal
Boerenrockband Normaal stopt volgend jaar. Dan bestaat de dialectband rond zanger Bennie Jolink veertig jaar, wat ze zullen vieren met een afsluitende jubileumtour. Jolink maakte het nieuws zelf bekend in de Anhangerschapsbode, het fanclubblad van Normaal. Een reünie sluit de zanger nog niet uit - mits zijn gezondheid het toelaat.

Heleen van Royen
Schrijfster Heleen van Royen hangt vanaf 16 mei met meer dan 200 'selfies' in het Het Letterkundig Museum in Den Haag. De zelfportretten bieden 'een intieme kijk in haar leven', aldus het museum. Het Letterkundig Museum ziet Van Royen 'als een representant van de toenemende bestsellercultuur. Als een moderne Jan Cremer bespeelt ze haar publiek'. Van Royen (48) debuteerde in 2000 met De gelukkige huisvrouw, waarvan meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht.

Petra van Haren
Petra van Haren volgt Ton Duif op als voorzitter van onderwijsvakbond Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS). Van Haren, zelf leerkracht en schooldirecteur geweest, zat als penningmeester sinds 2007 in het bestuur van AVS. Op 14 maart neemt ze de voorzittershamer over van Ton Duif, die de AVS twintig jaren geleden oprichtte. Hij vond dat schoolleiders zichzelf moesten organiseren. Duif gaat in maart met pensioen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden