personalia

Lennart Booij

De afdeling Vormgeving van het Stedelijk Museum in Amsterdam krijgt versterking van Lennart Booij. Zijn eerste project is de expositie 'Gemeentelijke Kunstaankopen 2016' die eind augustus opent. Booij (1970) promoveerde drie jaar geleden aan de Universiteit van Leiden op kunsthistorisch onderzoek naar de ontwikkeling van Franse moderne luxe.

Eerder was hij naaste medewerker van toenmalig PvdA-voorzitter Felix Rottenberg, en medeoprichter van een vernieuwingsbeweging in de PvdA, 'Niet Nix'.

undefined

Senne Mensink

Precies op het moment dat een schranzende sprinkhaan zijn kop door een gat in een blad stak, maakte Senne Mensink (13) uit Markelo met het mobieltje van haar moeder een foto. In november won ze al de Nederlandse National Geographic Junior Fotowedstrijd 2015. Nu is haar snapshot ook gekozen tot beste natuurfoto ter wereld. Die liet 17.530 foto's uit twaalf landen achter zich. Senne's spinkhaan-foto is 'de perfecte combinatie van creativiteit, compositie en technische vaardigheden', oordeelt de jury.

undefined

Gerard van Olphen

Vanaf medio maart is Gerard van Olphen de nieuwe topman van pensioenuitvoerder APG. Die heeft de oudedagsvoorziening van 4,5 miljoen Nederlanders (ambtenaren, onderwijs) onder zijn hoede.

Van Olphen bekleedde de afgelopen 25 jaar verscheidene topfuncties in de financiële sector. Zijn laatste klus was de herstructurering van SNS Reaal, waar hij topman werd na de nationalisatie, zo'n drie jaar geleden. Toen de verzekeringstak van SNS Reaal vorig jaar werd verzelfstandigd, nam hij daar de leiding op zich. Amper twee maanden na de verkoop aan de Chinese branchegenoot Anbang stapte hij daar evenwel op, naar verluidt omdat het niet boterde met de nieuwe Chinese eigenaren.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden