personalia

Pim Kraan

Pim Kraan is per 1 september de nieuwe directeur van hulporganisatie Save the Children. Kraan was bij voorgaande werkgevers zowel nationaal als internationaal belast met de hulpcoördinatie na rampen, met grootschalige noodhulpoperaties en met wederopbouw. Als lid van een team van Artsen zonder Grenzen (AZG) werkte hij in landen als Rwanda, Liberia, Mexico, Irak, Angola en Azerbeidzjan. Momenteel werkt hij voor het ministerie van buitenlandse zaken.

undefined

Serop Mirzoyan

De oudste man van Nederland vierde gisteren zijn verjaardag. Amersfoorter Serop Mirzoyan is 108 jaar geworden. Vanwege zijn broze gezondheid vierde hij zijn verjaardag in kleine kring. Mirzoyan is Armeniër en werd in 1906 geboren in Diyarbakir in Turkije. Later woonde hij in Irak, waar hij als boer werkte. In 1996 is hij naar Nederland gekomen. Hij wist destijds alleen zijn geboortejaar en de geboortedag 1 juli werd voor hem gekozen. De hoogbejaarde woont nog steeds thuis, met zijn dochter die voor hem zorgt. Volgens haar is haar vader erg ziek en komt hij zijn bed niet meer uit. Mirzoyan is niet de oudste Nederlander. De oudste Nederlander is een vrouw. Egbertje Leutscher-De Vries uit Havelte (Drenthe) is 111 jaar oud.

undefined

Peter Niesink

Peter Niesink volgt op 1 oktober Koos Burgman op als algemeen directeur van Bovag, de branche-organisatie van 10.000 mobiliteitsondernemers. Burgman gaf twintig jaar leiding aan de Bovag-organisatie in Bunnik. Peter Niesink trad augustus 2012 aan als directeur verenigingszaken bij Bovag.

undefined

Jeroen van Inkel

Radio-deejay Jeroen van Inkel is vanaf 1 september te horen bij Radio Veronica. Hij gaat elke werkdag een middagshow presenteren. Hiervoor was Van Inkel vanaf 2005 te horen bij Q-music.

Niek van der Bruggen wordt bij Q-music de opvolger van Van Inkel.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden