personalia

Ahmed Aboutaleb

Het is een succesvol jaar voor de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zijn reactie op de aanslagen in Parijs - met de uitspraak 'Je suis Parisien, je m'appelle Charlie' - leverden hem in januari internationale aandacht op en een maand later ontving Barack Obama hem. De stichting CPNB, die het Nederlandse boek promoot, heeft hem nu gevraagd het essay te schrijven voor de Maand van de Geschiedenis, in oktober. De titel is al bekend: 'Droom & daad'. In het essay zal Aboutaleb (53) 'de wegen naar een wij-samenleving' onderzoeken.

undefined

Michael van Praag

Hij won de strijd om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond Fifa niet, maar zag wel kort daarna grote concurrent Sepp Blatter aftreden. Sportbestuurder en zakenman Michael van Praag (67) is mede-eigenaar van het theaterbedrijf Janke Dekker Producties, en de hectische gebeurtenissen van dit jaar zal het bedrijf verwerken in een 'muzikale zwarte komedie' die eind volgend jaar in de theaters te zien moet zijn. Acteur/cabaretier Tom de Ket schrijft en regisseert de voorstelling waarin te zien is hoe Blatter, ondanks vele aantijgingen van corruptie, aanvankelijk toch de strijd om het voorzitterschap weet te winnen.

undefined

Jaap Buijs

De Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs is dit weekeinde overleden. Hij vertegenwoordigde voor het bureau Volendam Music bekende artiesten zoals Jan Smit, George Baker en 3JS. Hij begon als sjouwer op de Volendamse visafslag, maar zag al snel dat er meer te verdienen was aan de palingsound. Jaap Buijs, al een tijd ongeneeslijk ziek, werd 69 jaar oud.

undefined

Francine Oomen

Schrijfster Francine Oomen, die met haar 'Hoe overleef ik-reeks' drie miljoen boeken verkocht, is zaterdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Oomen (55) schrijft al een kwart eeuw kinderboeken en ontving zes keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden