personalia

Jan-Kees Emmer

De waarnemend hoofdredacteur van De Telegraaf Jan-Kees Emmer en zijn drie adjuncten stappen op uit onvrede met het beleid van de huidige directie. Dat meldde het blad Quote gisteren. Na het opstappen van hoofdredacteur Sjuul Paradijs zal dus de gehele leiding van de grootste krant van het land verdwijnen. Paradijs had een conflict met de TMG-directie, die plannen had om De Telegraaf redactioneel op te splitsen. Per 1 september wordt politiek verslaggever Paul Jansen de nieuwe hoofdredacteur.

Jolande Sap

Voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap wordt commissaris bij KPMG. Zij zetelt in de nieuwe toezichthoudende raad van het door schandalen in opspraak geraakte accountants- en adviesbureau samen met Bernard Wientjes, Laetitia Griffith, Steven van Schilfgaarde en Jan-Maarten Slagter.

Hanna Luden

Hanna Luden wordt per 1 september directeur van het CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Luden volgt de in juni vertrokken journaliste Esther Voet op, die twee jaar directeur was. Luden (1958) is in Israël geboren en studeerde computertechnologie aan het Technion in Haifa. Ze kwam op haar 27ste naar Nederland. Zij heeft gewerkt als consultant op het gebied van ict en organisatie. Ook politiek is Luden al jaren actief, onder meer als lid van de buitenlandcommissie van de PvdA met als aandachtspunt het Midden-Oosten. Luden wil, naar eigen zegen, met het CIDI een wezenlijke bijdrage leveren aan de begripsvorming over Israël, net als aan het andere speerpunt van CIDI: het monitoren en bestrijden van het antisemitisme.

Medy van der Laan

Oud- staatssecretaris Medy van der Laan (D66) wordt volgende maand voorzitter van Energie-Nederland, de branchevereniging van energiebedrijven. Zij is de opvolger van Hans Alders, die in juni afscheid nam vanwege zijn benoeming tot Nationaal Coördinator Groningen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden