personalia

Marja van Dieijen
Marja van Dieijen komt in de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum in Maastricht. Ze volgt Harm Jan Driessen op, die volgens het universitaire weekblad Observant met onenigheid is vertrokken. Van Dieijen blijft voorlopig hoogleraar klinische chemie aan de Universiteit Maastricht. Marja van Dieijen is de eerste vrouw op deze toppositie van het academisch ziekenhuis.

Eric van der Burg
De Amsterdamse wethouder van zorg en welzijn, Eric van der Burg (VVD), is benoemd tot lid van de raad van toezicht van de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Van der Burg volgt Anouchka van Miltenburg op, die vorig jaar aantrad als voorzitter van de Tweede Kamer. Van der Burg heeft in zijn loopbaan bestuurlijke ervaring opgebouwd op het gebied van kinderen en jongeren met een handicap. Na zijn directeursfunctie bij zorginstelling Osira heeft Van der Burg, als raadslid en later als wethouder, altijd de portefeuille zorg en welzijn beheerd.

Jan Mengelers
TNO-topman Jan Mengelers wordt per 1 maart 2014 voorzitter van het college van bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is dan bijna zes jaar voorzitter van de raad van bestuur van TNO geweest. Jan Willem Kelder zal per 1 maart als waarnemend voorzitter de leiding van TNO op zich nemen totdat de definitieve opvolging van de heer Mengelers rond is.

Bart Horseling
Burgemeester Bart Horseling van de gemeente Weesp heeft in de vergadering van de gemeenteraad, afgelopen donderdag, zijn ontslag als burgemeester bekendgemaakt. Op 1 april 2014 zal hij zijn ambt als burgemeester neerleggen. Horseling is sinds januari 2007 burgemeester van Weesp. "Na een prachtige periode als burgemeester van deze stad en het bereiken van de 65-jarige leeftijd, is nu de tijd gekomen om te gaan genieten van andere zaken."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden