personalia

Michael Jackson

Ter nagedachtenis aan Michael Jackson (1958-2009) krijgt Amsterdam een tijdelijke gedenkplaats voor fans van de popster. Vandaag, op zijn vijfde sterfdag, wordt een groot herdenkingsbord onthuld op de Zuidas. Het 'Michael Jackson Memorial Billboard' toont de beroemde zwart-witfoto die Claude Vanheye in 1977 van de toen nog jonge artiest maakte in de Amsterdamse Jordaan. Popzender Radio 10 zendt vandaag zijn hits uit.

undefined

Acda & De Munnik

Thomas Acda en Paul de Munnik geven een extra gratis concert tijdens hun afscheidstournee. Ze staan op vrijdagavond 29 augustus op het podium van de Uitmarkt in Amsterdam. Acda en De Munnik beginnen om 22.30 uur, na afloop van de officiële opening op het Museumplein. Ze maakten in maart bekend ermee te stoppen.

undefined

Gordon Ramsay

Na tien jaar stopt sterrenkok Gordon Ramsay met zijn televisieshow 'Oorlog in de keuken' ('Kitchen Nightmares'). "Het is tijd", meldt hij op zijn website. In totaal heeft hij 123 afleveringen gemaakt voor twaalf seizoenen. In het programma begeleidt hij met gevloek en getier restauranteigenaars van wie de zaak in het slop is geraakt. Volgens zijn eigen statistieken vloekte hij 10.197 keer in de serie. Hij gaat wel verder met zijn andere keukenprogramma 'Gedonder in de Keuken' ('Hell's Kitchen') en als jurylid bij 'MasterChef'.

undefined

Jaap Leeuwenburg

Koning Willem-Alexander heeft Jaap Leeuwenburg per 1 juli benoemd tot nieuwe Kanselier der Huisorden. Een kanselier beheert de onderscheidingen die de koning kan geven aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het Koninklijk Huis. Leeuwenburg (1949) studeerde staats- en bestuursrecht in Amsterdam en werkt sinds 1995 voor de dienst van het Koninklijk Huis. Het afgelopen jaar was hij algemeen secretaris van de koning.

Als kanselier volgt hij Floor Kist op die de functie sinds 1999 vervulde.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden