personalia

The Common Linnets

Het nummer 'Calm after the Storm' van The Common Linnets staat in twaalf Europese landen op nummer 1 in de downloadlijsten. Met het nummer eindigde het duo, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, afgelopen zaterdag als tweede bij het Eurovisie Songfestival. Het nummer staat op de eerste plek in Nederland, België, Denemarken, Estland, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Slovenië, Zweden en Zwitserland. In Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Finland en Polen staat 'Calm after the Storm' tweede, in Hongarije op plaats drie.

undefined

Edwin van der Sar Foundation

De Edwin van der Sar Foundation, opgericht door oud-doelman Edwin van der Sar en zijn vrouw, krijgt dit jaar de Majoor Bosshardt Prijs. Het Leger des Heils geeft die onderscheiding aan mensen en organisaties die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving. De prijs wordt zaterdag uitgereikt tijdens het Kunst & Theater Gala van het Leger des Heils in Hilversum. De Edwin van der Sar Foundation zet zich in voor mensen met hersenletsel. Het gezin Van der Sar heeft zelf ondervonden wat de invloed van hersenbeschadiging kan zijn. Edwins vrouw Annemarie kreeg in 2009 een hersenbloeding.

undefined

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper is zaterdag onderscheiden met de titel Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De kinderboekenschrijver kreeg de onderscheiding tijdens een feest dat gehouden werd vanwege zijn veertigjarige jubileum als schrijver. Kuyper: "Normaal zit ik niet om woorden verlegen. Maar nu weet ik even niet wat ik zeggen moet." Sjoerd Kuyper (62) schreef meer dan vijftig kinderboeken, won zes keer de Zilveren Griffel en kreeg in 2012 de Theo Thijssenprijs, de P.C. Hooftprijs voor jeugdliteratuur. Bekende titels van de schrijver zijn 'Het Zakmes, de serie over de jongen Robin en 'Majesteit, uw ontbijt'. Het werk van Kuyper is onder meer vertaald naar het Chinees, Duits, Engels, Frans, Russisch en Spaans.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden