personalia

Hans Alders

Oud-minister Hans Alders is per 1 juli president-commissaris van spoorbeheerder ProRail. Staatssecretaris Wilma Mansveld (infrastructuur) vindt de "grote bestuurlijke ervaring en het publieke profiel" van de PvdA'er van grote waarde voor ProRail. Hij is nu onder meer voorzitter van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn en voorzitter van de Alderstafel, een overlegorgaan voor de vliegvelden Schiphol, Eindhoven en Lelystad.

Henriëtte Maassen van den Brink

Hoogleraar onderwijs- en arbeidseconomie Henriëtte Maassen van den Brink wordt per 1 januari voorzitter van de Onderwijsraad. Ze was eerder verbonden als kroonlid aan dit hoogste adviesorgaan van de regering en parlement op het terrein van onderwijs.

Hannie Schaft

Over verzetsvrouw Hannie Schaft, bekend als 'het meisje met het rode haar', komt een muzikale theatervoorstelling. Ze gaat in oktober 2015 in première in de Stadsschouwburg Haarlem, liet producent en bedenker Hans Cornelissen weten. Haarlem is de stad waar Schaft (1920-1945) werd geboren. Het wordt "een ingetogen en intense voorstelling", aldus Cornelissen.

Liesbeth Spies

Oud-minister van binnenlandse zaken Liesbeth Spies wordt de voorzitter van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Ze volgt oud-minister Karla Peijs op. Nederland geldt volgens VVN als een van de verkeersveiligste landen ter wereld. Wel nam in 2013 het aantal ernstige verkeersgewonden toe. De meeste ongelukken komen voort uit menselijk falen, daarom wil VVN de verkeersdeelnemer bewustmaken van zijn rol.

Julius Rudel

In zijn huis in New York is dirigent Julius Rudel overleden. Hij gaf meer dan twintig jaar leiding aan de New York City Opera, als dirigent en als artistiek leider. De in Wenen geboren Rudel dirigeerde ook voorstellingen van het Metropolitan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden