personalia

Arnoud van Doorn
De imam van de Grote Moskee in Mekka heeft voormalig PVV'er Arnoud van Doorn geprezen door hem zijn eigen mantel om te hangen. Imam Abdoel Rahman Ibn Abdoel Aziz as-Soedais kreeg applaus na het bijzondere gebaar, melden Arabische media. Van Doorn ontmoette de hoge geestelijke in de Saoedische hoofdstad Riad, waar hij een religieuze conferentie bijwoonde. Het Haagse gemeenteraadslid verraste vriend en vijand begin dit jaar toen hij bekendmaakte dat hij zich tot de islam had bekeerd.

James Bond
James Bond komt naar Rotterdam. Museum Kunsthal opent in oktober volgend jaar de tentoonstelling 'Designing 007: Fifty Years of Bond Style'. De kostuums en de auto's van 's werelds beroemdste geheim agent zijn er te bewonderen, naast rekwisieten, grafische ontwerpen en meer dan vijfhonderd gadgets. De expositie was al te zien in Londen, Toronto, Shanghai en Melbourne.

Paus Franciscus
Volgens het Amerikaanse weekblad Time is paus Franciscus de persoon van het jaar. Met zijn focus op medeleven is de leider van de rooms-katholieke kerk een nieuwe stem voor het geweten geworden, aldus Time. Het blad kiest sinds 1927 de persoon van het jaar. Die moet grote invloed op het nieuws hebben gehad. Time ziet in de paus een man die kracht heeft de wereld te veranderen.

Hans van Baalen
VVD'er Hans van Baalen stemt van alle leden van het Europees Parlement het minst, blijkt uit een rapport van VoteWatch, dat het stemgedrag van Europese politici volgt. Van Baalen wijst erop dat hij vaak andere afspraken heeft. Als iets ter stemming komt dat met een grote meerderheid zal worden afgewezen of aangenomen, laat hij de stemming lopen. "Ik wil mijn tijd zo effectief mogelijk gebruiken om Nederlandse belangen te behartigen".

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden