personalia

Hans Oosters

Hans Oosters is per 1 januari 2016 de nieuwe voorzitter van de Unie van Waterschappen (UvW). Hij volgt Peter Glas op die zes jaar voorzitter is geweest van de koepelorganisatie. Oosters is sinds 2005 dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en was de afgelopen twee jaar al bestuurslid van de UvW. Hij beheerde de portefeuille waterveiligheid, crisisbeheersing, ICT en informatieveiligheid.

undefined

Joan Leslie

De Amerikaanse actrice Joan Leslie is op negentigjarige leeftijd overleden. Ze stierf maandag in Los Angeles. Leslie werd beroemd als tieneractrice in filmklassiekers als 'Sergeant York' (1941) en 'High Sierra' (1941). Op de set van 'Yankee Doodle Dandy' (1942) vierde ze haar zeventiende verjaardag. Leslie speelde in meer dan dertig films, in haar latere carrière was ze vooral te zien in televisieseries en televisiefilms. Ze schitterde in haar hoogtijdagen op het witte doek naast sterren als Humphrey Bogart, Gary Cooper en Fred Astaire.

undefined

Mark Boumans

Mark Boumans wordt waarnemend burgemeester van Ommen na het vertrek van Marc-Jan Ahne. Boumans was onder meer gedeputeerde in de provincie Groningen en burgemeester van Haren. Oud-burgemeester Ahne besloot vorige maand op te stappen vanwege een onderzoek naar een 'persoonlijke financiële kwestie'. Het bleek later om diefstal te gaan. Ahne heeft een geldboete gekregen.

undefined

Kristel Baele

De interim-voorzitter van Hogeschool Leiden, Kristel Baele, is door de raad van toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam benoemd tot voorzitter van het college van bestuur. Ze volgt per 1 december 2015 Pauline van der Meer Mohr op, die na bijna zes jaar terugtreedt. Baele is sinds mei dit jaar interim-voorzitter van Hogeschool Leiden. Daarvoor was ze vicevoorzitter van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden