personalia

Peter Terium

De Nederlander Peter Terium blijft tot 2021 bestuursvoorzitter van de Duitse energiereus RWE. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat de raad van commissarissen het contract van Terium, die sinds 2012 aan het roer staat, met vijf jaar heeft verlengd. De 51-jarige topman van het moederbedrijf van Essent zou volgens zijn huidige arbeidsovereenkomst in functie zijn tot 1 maart 2016.

undefined

Sarah Thurlings-Heijse

Het bestuur van het Airborne Museum heeft Sarah Thurlings-Heijse benoemd tot de nieuwe directeur. Zij zal per 1 mei in dienst treden van de Stichting Airborne Museum 'Hartenstein'. Thurlings is nu nog werkzaam bij Stichting Oneindig Noord-Holland als directeur-bestuurder. Sarah Thurlings is geboren en getogen in het Zeeuwse Middelburg. Zij studeerde Urban Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht.

undefined

José van Dijck

José van Dijck wordt de nieuwe president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Zij volgt Hans Clevers op, die vorig jaar had laten weten zich volledig op zijn onderzoek te willen gaan richten. Van Dijck is hoogleraar vergelijkende mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Haar benoeming gaat in op 18 mei, tijdens de jaarlijkse Akademiemiddag in het Trippenhuis van de KNAW. De KNAW bewaakt en bevordert de kwaliteit en de belangen van de wetenschap.

undefined

Ferdinand Grapperhaus

Ferdinand Grapperhaus is sinds 1 maart bestuursvoorzitter van het advocatenkantoor van Allen &Overy in Amsterdam. Hij volgde Arnold Croiset van Uchelen op. Grapperhaus heeft ruim dertig jaar ervaring als advocaat en werkt sinds 1998 als advocaat en partner bij Allen & Overy. Daarnaast is hij sinds 2006 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en sinds 2005 hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden